کشیدن دندان به معنی جدا کردن آن به طور کامل از استخوان فک بوده و در برخی از مواقع به منظور حفظ سلامت دهان و دندان ضروری می باشد. لازم به ذکر است که حتی الامکان می بایست از انجام این کار خودداری کرده و روش هایی همچون ارتودنسی، عصب کشی، پر کردن و غیره را جایگزین آن نمود. شما عزیزان می توانید برای بهرمند شدن از خدماتی همچون ارتودنسی ، عصب کشی ، پر کردن ، ایمپلنت و غیره به دکتر رزیتا پورکیان بهترین دندانپزشک خانم در غرب تهران مراجعه نمایید.  ایشان با تبحر ، تجربه و تخصصی که دارند به شما در این امور کمک می کنند و بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورند.

کشیدن دندان

دلایل کشیدن دندان چیست؟

  • در برخی از موراد و به منظور خالی نمودن فضای خالی جهت از استفاده از بریس برای ارتودنسی، لازم است تا دندان را کشید.
  • شیمی درمانی سر و گردن، موجب عفونی شدن دندان ها می گردد برای جلوگیری از بروز این عارضه باید دندان ها را کشید.
  • پوسیده شدن شدید دندان ها به طوریکه امکان درمان آن ها با عضب کشی و پر کردن دندان وجود نداشته باشد.
  • گاهی برای بقای دندان ها و رشد آن ها لازم است تا یک دندان یا تعداد بیشتری از آن ها همچون دندان عقل را کشید.

نحوه کشیدن دندان توسط بهترین دندانپزشک غرب تهران

برای انجام این کار لازم است تا ابتدا محل مورد نظر بی حس گردد، این بی حسی به وسیله داروهای آرام بخش به ناحیه لثه شخص تزریق می گردد. در صورت پنهان بودن دندان ، ابتدا دندان مورد نظر را با تکنیک های مخصوص به چند قطعه کوچک تقسیم نموده و سپس اقدام به کشیدن آن می کنند. کشیدن دندان به دو روش انجام می شود که عبارتند از:

  • جراحی: این روش در مواردی به کار گرفته می شود که دندان به طور عادی قابل مشاهده نباشد.
    در برخی موارد ممکن است در این روش ، نیاز به بیهوش کردن بیمار باشد.
  • ساده: در صورت قابل مشاهده بودن دندان و به خصوص برای کشیدن و در آوردن دندان هایی که میزان پوسیدگی آن ها زیاد است از این روش استفاده می شود.

گاهی اوقات انتخابی به جز کشیدن دندان توسط بهترین دندانپزشک زیبایی در شهر محل سکونت خود وجود ندارد. معمولا انجام این کار از جمله کشیدن و خارج کردن دندان های عقل برای هرکسی پیش می آید. بعد از جراحی ممکن است مشکلات خفیف دندانی ایجاد شود که لازم است با به دستورالعمل دندانپزشکتان عمل کنید تا از تورم و درد آن کاسته شده و بهبود یابد. ضروری است توجه داشته باشید ، نبودن دندان ها از نظر سلامتی و تغذیه نادرست اهمیت داشته ، باعث بروز تحلیل استخوان فک و جمع شدن دندان های مجاور و زشت شدن ظاهر دندان های دیگر می گردد. افرادی که در محدوده ستارخان و یا در غرب تهران زندگی می کنند می توئانند برای درمان مشکلات دهان و دندان و کشیدن دندان به دکتر پورکیان بهترین دندانپزشک خانم در ستارخان و غرب تهران مراجعه نمایند.

کشیدن دندان

بهترین سن کشیدن دندان عقل کدام است؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که افراد از دندانپزشکان می پرسند ، این است که بهترین زمان برای خارج کردن دندان عقل چه سنی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که با تشخیص دندانپزشک مبنی بر نیاز به کشیدن دندان عقل بین ۱۸ تا ۲۵ سال بهترین سن کشیدن دندان عقل میباشد. همانطور که می دانید در دهان یک انسان بالغ 32 دندان وجود دارد که 4 عدد از آن ها که بعد از دندان های آسیاب و در آخر قوس های دندانی رشد می کنند ، دندان های عقل نام دارند. سن تقریبی شروع آن ها در استخوان های فک میان 9 الی 10 سالگی می باشد اما تاج آن ها در سنین 14 سالگی کامل شده و در دوره های نوجوانی در استخوان ها رشد کرده و در سن 16 تا 18سالگی نمایان می شوند. اگر نتوانند بطور کامل به سطح بقیه دندانها رویش کنند بایدکشیده شوند.

بعد از کشیدن دندان چه باید کرد؟

اقدامات بعد از خارج کردن دندان به طور کل به دو دسته تقسیم می شوند که دسته اول شامل اقدامانی می باشند که در آن سعی می شود درد ، خونریزی و هرگونه عارضه احتمالی را بعد از خارج کردن دندان کاهش داد و روند بهبودی را سرعت بخشید. دسته دوم نیز مراقبت های غذایی را در بر می گیرند که باید افراد به طور دقیق به آن ها توجه کنند. ازجمله مراقبت های باید بعد از خارج نمودن دندان انجام داد می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش خونریزی

درست پس از آن که شما دندان خود را کشیدید ، دندانپزشک تان یک عدد پد گاز بر روی ناحیه تحت درمان قرار می دهد و از شما درخواست می کند که آن را به مدت بیست دقیقه یا بیشتر بر روی محلی که قبلا دندان در آنجا وجود داشت فشار دهید. این کار تنها به خاطر اینکه خونریزی کاهش پیدا کند و قطع شود انجام می شود. اما با این وجود ممکن است شما بعد از گذشت 24 ساعت نیز دچار خونریزی کمی شوید. برای توقف این خونریزی بهترین کار این است که از یک کمپرس یخ بر روی دندان کشیده شده خود استفاده کنید. سرمای ناشی از یخ ، جریان خود را در ناحیه تحت درمان کاهش داده و باعث جلوگیری و قطع خونریزی می شود. همچنین می تواند درد شما را تا حدودی کاهش دهد. ناگفته نماند که توصیه می شود از کمپرس به مدت 10 الی 20 دقیقه استفاده کنید و پس از یک وقفه 20 دقیقه ای دوباره آن را تکرار کنید.

  • به هیچ عنوان در دهان خود مکش ایجاد نکنید.

در 24 ساعت ابتدایی از انجام هر کاری که باعث ایجاد مکش در دهان می شود اجتناب کنید. به عنوان مثال آب را در دهان خود غرغره نکنید.

  • دهان خود را تمیز نگه دارید

همانطور که می دانید مسواک زدن مهم ترین کار برای مراقبت از دندان ها می باشد. اما شاید برای شما نیز سوال باشد که آیا می توان بعد از کشیدن دندان از مسواک استفاده کرد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم می توانید از مسواک استفاده کنید اما مواظب باشید که مسواک به ناحیه تحت درمان برخورد نکند.

همه چیز درباره عوارض کشیدن دندان

باید بدانید که هر عملیات دندان‌ پزشکی ممکن است عوارضی داشته باشد ؛ اما معمولاً اکثر آن ها موقتی و قابل مدیریت هستند . در ادامه تعدادی از عوارض کشیدن دندان را برای شما شرح می دهیم تا با اطلاع از بی خطر بودن آن ها ، هرچه سریع تر مشکلات دندان های خود را برطرف سازید :

عفونت : پس از کشیدن دندان گاهی ممکن است ، عفونت در محل کشیده شده ایجاد شود که با مصرف داروهای ضد باکتریایی معمولاً درمان می‌ شود.

آسیب‌های عصبی : کشدن دندان در برخی از موارد ممکن است باعث آسیب به عصب‌ های اطراف دندان شود که درد یا حساسیت موقتی در ناحیه مربوطه ایجاد می‌ کند.

کبودی و ورم : پس از انجام این پروسه، در ناحیه تحت درمان کبودی و ورم ایجاد می شود که با استفاده از کمپرس یخ‌ و دارو های ضد التهاب قابل کنترل است.

دردناک شدن مفصل و عضلات فک : به دلیل تغییر در ساختار فک و دندان ‌ها ، درد و ناراحتی در مفاصل و عضلات فک ایجاد شود که با داروهای تسکین‌ دهنده قابل مدیریت است.

کشیدن ناقص : در برخی موارد ممکن است ریشه دندان کاملاً کشیده نشده و ناقص باقی بماند که می‌ تواند ایجاد مشکلاتی نظیر درد و عفونت را بیشتر کند.

جهت گرفتن وقت مشاوره از دکتر پورکیان فرم تماس زیر را پر کنید

آشنایی با انواع داروهای برطرف کننده عفونت بعد از کشیدن دندان

آنتی‌بیوتیک‌ ها : داروهایی نظیر آموکسیسیلین، کلیندامایسین، مترونیدازول و سفتریاکسون که به طور معمول برای کنترل و پیشگیری از عفونت‌های دندانی استفاده می‌ شوند.

ضد التهاب‌ ها : از دیگر دارو هایی که خاصیت التهابی دارند می تواینم به (مثل ادویل، ایبوپروفن) یا پاراستامول که به عنوان ضد درد و ضد التهاب دارند اشاره کنیم .

مخصوص پوسیدگی دندان : برخی از دارو ها مانند کلرهکسیدین (مثل چلکسین) برای کنترل باکتری ‌ها و پیشگیری از عفونت‌های پوسیدگی دندانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند.