در مواردی اگر پوسیدگی دندان درمان نشود و به ریشه دندان برسد ، باعث عفونت می شود و درمان ریشه دندان در این شرایط ضروری است. درمان کردن ریشه دندان به معنای خارج کردن عصب یک دندان، تمیز کردن، شکل دادن به فضای کانال می باشد که در آخر برای جلوگیری از ورود میکروب و باکتری به عصب دندان ، دندان را پر می کنند. عصب کشی دندان یا همان درمان ریشه های دندان در گروه روش های درمانی اساسی و حساس قرار می گیرند. به همین دلیل احساس کردن درد شدید پس از درمان آن ها بسیار طبیعی می باشد. در ادامه این مقاله از سایت دکتر رزیتا پورکیان بهترین و متبحر ترین دندانپزشک زیبایی و ترمیمی خانم در ستارخان تهران ، قصد داریم به روش روش درمان ریشه و همچنین نحوه انجام آن بپردازیم.

درمان ریشه دندان

درمان ریشه دندان یا عصب کشی

حتما این ضرب المثل که می گوید دندانی را که درد می کند باید کشید را شنیده اید ، اما باید به این مورد توجه کنید که این ضرب المثل در زمانی به وجود آمده و استفاده می شد که علم دندانپزشکی تا این حد پیشرفت نکرده بود. امروزه دندانپزشکان نه تنها قادر به رفع درد دندان ها هستند ، بلکه می توانند باعث افزایش امر آن ها شوند و از بروز هر گونه بیماری مربوط به دهان و دندان جلوگیری نمایند. اگر دندان های شما بیش از حد حساس شده و در طول شب به دلیل دندان درد از خواب بیدار می شوید ، بهتر است قبل از اینکه دیر کنید  برای بررسی بیشتر دندان های خود به یک دندانپزشک متخصص ، مجرب و متبحر مراجعه کنید. عوامل بسیار زیادی باعث به وجود آمدن درد در دندان می شود اما تشیخص به موقع و مراجعه زود هنگام برای درمان مشکلات دندان ها نقش بسیار مهمی در جلوگیری از استفاده از عصب کشی دراد.

درمان ریشه دندان که به غلط در میان مردم با نام عصب کشی یا کُشی شناخته شده است ، زمانی انجام می شود که پوسیدگی از مینای دندان و عاج آن عبور کرده و به بافت زنده داخل دندان که متشکل از اعصاب و عروق خونی است و اصطلاحا به آن پالپ گفته می شود می رسد و باعث عفونی شدن آن می شود. اما علت عفونت و التهاب این قسمت از دندان همیشه پوسیدگی نیست و ممکن است در صورت تعویض مکرر پر کردگی های وسیع دندان ، ترک یا شکستگی قسمتی از دندان و بیماری پیشرفته لثه به وجود آید.

مانی که دندان آسیب دیده پاکسازی و درمان شود ، دندانپزشک با توجه به وضعیت شما ، ممکن است از روکش دندان استفاده کند. روکش ها ممکن هستند از جنس فلز ، سرامیک یا طلا باشند. دلیل استفاده پزشک از روکش دندان جلوگیری از آسیب دیدگی دندان پس از بهبودی کامل می باشد.

از عوامل وجود عفونت دندان

  • لق شدن دندان ها، درد دندان هنگام خوردن یا آشامیدن، درد دندان هنگام مصرف مواد سرد یا گرم و غیره از عوامل وجود عفونت در دندان ها می باشد.
  • اگر پوسیدگی دندان ها گسترش یابد و پیشرفت کند به ریشه دندان ها می رسد و باعث عفونت دندان و در نهایت موجب از بین رفتن عصب دندان می شود.
  • اگر درمان ریشه دندان در ستار خان یا دیگر شهر های ایران به موقع صورت نگیرد، جهت برطرف شدن درد دندان و عفونت دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان می شود که طی این امر برای جبران دندان از دست رفته لازم است تا از روش هایی چون ایمپلنت دندان ، بریج و غیره استفاده شود.

درمان ریشه دندان

فرایند درمان ریشه دندان یا عصب کشی به چه نحو است؟

خیلی از افراد تمایل دارند در رابطه با روند درمانی خود اطلاعات کافی به دست آورند. این امر بسیار خوب و درست است چرا که با انجام این کار می توان از ایجاد ترس بیهوده جلوگیری کرد و مطمئن شد که مشکل به وجود آمده با طی کردن پروسه درمانی پیش رو از بین می رود. فرایند درمان عصب کشی در چندین مرحله صورت می گیرد که باید طی انجام آن ها دقت ، مراقبت و توجه بسیار زیادی به کار برد. عکسبرداری و رادیو گرافی از دندان

  • مرحله اول : عکس برداری و معاینه 

برای تشخیص میزان و سطح آسیب و همچنین تعیین روش های مناسب برای درمان ریشه ، متخصص درخواست عکس برداری و رادیوگرافی دندان را می دهد.

  • مرحله دوم : انجام بی حسی و برداشتن تاج دندان

بعد از اینکه معاینات مورد نیاز انجام شد و پزشک تشخیص داد که کدام یک از دندان ها نیاز به ترمیم دارند ، حال وقت ان رسیده است که ناحیه تحت درمان با تزریق داروی بی حسی موضوعی ، بی حس شود. با این کار شما دردی را احساس نخواهید کرد و پزشک می تواند به راحتی مقدار بسیار کمی از تاج دندان را بردارد و سطح پوسیده آن را به طور کامل بردارد.

  • مرحله سوم : تخلیه پالپ عفونی شده

زمانی که ریشه دندان شما مشخص شد ، بهترین دندانپزشک غرب تهران و دیگر شهر ها به راحتی قادر است به پالپ عفونی شده دندان شما دسترسی پیدا کند و در نهایت به طور کامل کانال ریشه دندان را از آن تخلیه کند. توجه به این نکته در درمان ریشه دندان در ستارخان تهران بسیار حائز اهمیت است که عروق عصبی پالپ به طور کامل قطع شوند تا در آینده موحب بروز مشکل و درد برای بمیار نشوند.

  • مرحله چهارم : تمیز کردن کانال ریشه

زمانی که پالپ آلوده و عفونی شده به طور کامل از دهان خارج شد ، باید کانال های ریشه به طور کامل تمیز شوند و برای پر کردن آماده گردند. برای اینکه به صورت کامل تمیز شوند نیاز است تا با محلول های ویژه آن را شستشو داد. این محلول ها مخصوص بوده و قادر هستند عونت های باقی مانده در دندان را برطرف نمایند ، همچنین به خوبی با میکروب های موجود در دهان مقابله کنند.

  • مرحله پایانی : پر کردن ریشه با مواد خاص

پس از اینکه کانال ریشه به طور کامل پاکسازی شد ، دندانپزشک با استفاده از مواد خاصی مانند گوتاپرکا ، کامپوزیت ، فلز و غیره اقدام به پر کردن ریشه دندان می کند. در نهایت یک پانسمان موقت نیز بر روی دندان های شما قرار داده می شود. با انجام این مراحل ، درمان شما به طور کامل انجام شده است و فرد باید بعد از گذشت زمان اندکی که توسط پزشک مشخص می شود ، به طور کامل دندان خود را با مواد اصلی پر کند. چنانچه در این رابطه سوالی دارید می توانید در انتهای این مقاله از دکتر پورکیان بپرسید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ آن را دریافت کنید.

آیا عصب کشی دندان نیاز به ترمیم مجدد دارد ؟

دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است یک دندان عصب ‌کشی شده نیاز به درمان مجدد پیدا کند. برخی از این دلایل عبارتند از:

عدم تکمیل درمان اولیه : در برخی موارد ، کانال ‌های ریشه به طور کامل تمیز یا پر نشده‌ اند. این می ‌تواند باعث باقی ماندن باکتری‌ ها و عفونت شده که پس از آن فرد به عصب کشی دندان نیاز پیدا می کند.

شکستگی یا ترک دندان : روکش دندان برای حفاظت از دندان پس از عصب‌ کشی ضروری است. اگر روکش شل شده یا بشکند، دندان زیرین دیگر به درستی محافظت نمی ‌شود و می ‌تواند دچار آسیب یا عفونت شود. در حقیقت این شکستگی ها، فضایی را ایجاد می کند که باعث نفوذ مواد غذایی و پلاک‌ های دندانی به زیر روکش می شود. این وضعیت می‌ تواند عفونت و التهاب در ناحیه ریشه دندان را تشدید کند.

وجود کانال‌ های جانبی : دندان‌ ها ممکن است کانال ‌های جانبی داشته باشند که در درمان اولیه به درستی تشخیص داده نشده ‌اند که تجمع باکتری‌ ها و عفونت در آن نواحی طبیعی می باشد.

نشت مواد پرکننده : با گذشت زمان ، مواد پرکننده ممکن است فرسوده شده یا نشت کنند و این می ‌تواند منجر به نفوذ باکتری‌ و آلودگی ها شود.

وجود ضایعات ریشه ‌ای : ضایعات یا عفونت ‌هایی که در ناحیه ریشه باقی مانده ‌اند ممکن است به مرور زمان دوباره فعال شوند و نیاز به درمان مجدد داشته باشند.

درمان مجدد معمولاً شامل برداشتن مواد پرکننده قدیمی، تمیز کردن مجدد کانال‌ های ریشه، و پر کردن مجدد آن‌ ها با مواد جدید است. هدف از این درمان مجدد این است که هرگونه عفونت باقی‌ مانده را از بین ببرد و دندان را برای مدت طولانی ‌تری حفظ کند.

چه زمانی به کمک دندانپزشک احتیاج داریم ؟

پس از آسیب دیدن بافت نرم پالپ دندان ها در ابتدا به سرما  و سپس به گرما  حساسیت نشان می دهند که این مشکل  ممکن است کمی طول بکشد تا بهبود پیدا کند. پس از آن با پیشرفت بیماری و از بین رفتن بافت زنده داخل دندان ، در حالی که بافت داخلی دندان به مرور زمان عفونت می کند ، معمولا شدت درد دندان کمتر می شود و همین امر باعث می شود که بیمار با خود فکر کند که درد دندانش در حال بهبودی است و نیازی به مراجعه کردن به دندانپزشک ندارد. در چنین شرایطی ، عفونت پالپ به تدریج از سوراخ انتهای ریشه وارد استخوان اطراف دندان شده و کم کم موجب بروز ورم یا آبسه دندان می شود.  از همین رو بهتر است درد و تورم شما زمانی که طولانی شد و چندین روز ادامه داست سریعا به یک دندانپزشک خوب در تهران نسبت به درمان ریشه دندان مراجعه کنید. اغلب افراد برای اینکه ریشه دندان خود را با موفقیت و بدون نقص درمان کنند ، باید یک الی دو جلسه به دندانپزشک مراجعه نمایند.

آیا این احتمال وجود دارد که عصب کشی موفقیت آمیز نباشد؟

خیلی از افراد به دلیل ترس از انجام دوباره عصب کشی و صرف هزینه زیاد ، این سوال را از پزشکان خود می پرسند که آیا این احتمال وجود دارد که درمان ریشه موفقیت آمیز نباشد؟ در پاسخ به این سوال بهترین دندانپزشک زیبایی و درمانی ستارخان تهران می گویند ، خوشبختانه امروزه بیشتر روش های درمان ریشه دندان در ستارخان تهران یا دیگر شهر های ایران با موفقیت کامل انجام می شوند. اما با این وجود برخی از درمان ها به دلایل مختلفی که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد ناموفق هستند و فرد بیمار نیز ناچار است درد بیشتری را تجربه کند. از جمله دلایل عدم موفیقت درمان ریشه می توان به مواردی همچون نشت مواد ترمیمی ، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان خود فرد ، شکسته شدن دندان یا مواد ترمیمی به مرور زمان، وجود کانال اضافی در دندان ، وجود انسداد مانند کانال ریشه که مانع از پاک سازی کامل دندان می شود ، خطای دندانپزشک و غیره اشاره کرد.

درمان ریشه دندان

 

هزینه درمان ریشه دندان

هزینه عصب کشی دندان به عوامل مختلفی اعم از محل قرار گیری دندان آسیب دیده ، میزان آسیب دیدگی دندان ، تخصص و تجربه بهترین دندانپزشک غرب تهران ستار خان و غیره بستگی دارد. به عنوان مثال برای مشخص شدن مشکلات احتمالی دندان هایتان باید عکس رادیولوژی گرفته شود که خود هزینه ای جدا گانه در بردارد و باعث افزایش هزینه نهایی درمان دندان آسیب دیده می شود ،  در این عکس وضعیت کلی دندان ها قابل مشاهده است. از همین رو هزینه ثابتی برای آن تعیین نمی شود ،  پس از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی ما و انجام معاینات لازم این هزینه به اطلاع شما عزیزان رسانده می شود.